De geschiedenis van Renault

Hier vindt u de belangrijkste vragen die u zich misschien stelt over de geschiedenis van de Renault-groep, en hun antwoorden.

Wat is de geschiedenis van Renault?

De firma Renault, die in 1898 ontstond met de Voiturette van Louis Renault, werd als snel de grootste industriële onderneming van Frankrijk. Door zijn innovaties op het gebied van mechaniek, concepten en stijl heeft het merk een belangrijke bijdrage geleverd tot de wereldwijde ontwikkeling van de auto.

Wat waren de meest opmerkelijke modellen van de vorige eeuw?

Van de Voiturette uit 1898 met directe aandrijving (een uitvinding van Renault die de autotechniek ingrijpend veranderde en later door alle andere constructeurs werd overgenomen) tot Scénic RX4, de eerste compacte monovolume met vierwielaandrijving, behoorde Renault altijd al tot de grote vernieuwers van de auto-industrie. Gedurende de volledige 20ste eeuw anticipeerde de onderneming gevat op de evolutie van de automobilisten, en van hun voorkeuren en gedragingen. De 21ste eeuw kondigt zich meer dan ooit aan als de eeuw van de durf en het onderscheid.

Bestaat er een Renault-museum?

De Renault-collectie is van onschatbare waarde. Meer dan 650 voertuigmodellen van alle types, van personenwagens tot tanks, hebben sinds 1898 de werkplaatsen van Renault verlaten, maar ook vliegtuigmotoren, persen, prototypes, sportwagens (rally en Formule 1), conceptcars, producten van Onderzoek en Ontwikkeling ... Kortom, een onvoorstelbaar kostbare schatkamer. De Renault-collectie, die volledig privébezit is en met de grootste zorgvuldigheid onderhouden wordt, leent regelmatig bepaalde stukken uit voor tentoonstellingen, salons en evenementen met een historisch karakter.

Voor andere vragen over de geschiedenis van de Renault-groep, klik hier.